top of page
Gas Plant

Robotok, amelyek keményebben dolgoznak, hogy az emberek jobban dolgozhassanak

Az Abesse vezette azt az átalakítási projektet, amely a MOL-t sikerre vitte átfogó Robotic Process Automation (RPA) szakértelmünkkel. Az alapos folyamat-elemzéssel, egy erős RPA keretrendszer kidolgozásával és az automatizálás zökkenőmentes bevezetésével egyszerűsítettük a működést, csökkentettük a költségeket és növeltük a pontosságot. Az automatizálásba való befektetés tartós növekedést hozott a MOL számára.

Az Abesse az elemzéstől kezdve a megvalósításig tényleges eredményeket szállít

A MOL az Abesse partnereként átfogó Robotic Process Automation (RPA) megoldásokkal javította működését, biztosítva a magas minőséget, megbízhatóságot és hatékonyságot. A cél számos, korábban jelentős kézi munkát igénylő folyamat automatizálása volt, ezáltal teljesen önálló működéssé alakítva azokat.

Megoldás és megközelítés:

  • Kezdeti értékelés: Értékeltük a meglévő folyamatokat (négyet belső pilótaprojekt során, kettőt élő üzemmódban), majd újraírtuk őket nagyobb stabilitás és teljesítmény érdekében.

  • RPA keretrendszer fejlesztése: Az Abesse felépítette az RPA keretrendszert, integrálva a MOL digitális stratégiájába, IT irányítási és igénymenedzsment folyamataiba. Meghatároztuk az IT fejlesztési és biztonsági követelményeket, működési folyamatokat, szerepeket és felelősségeket. Ezt a keretrendszert a kliens szakértőivel és vezetőivel együttműködve fejlesztettük ki.

  • Hosszú távú integráció: Az RPA keretrendszer beépítése a MOL napi működésébe kulcsfontosságú volt, biztosítva a kompatibilitást az IT fejlesztésekkel és üzleti folyamatokkal.

 

Kulcsfontosságú kezdeményezések:

  • Hatékony folyamat kiválasztás: A keretrendszeren belül új folyamatok kiválasztását és automatizálását kezdtük meg, a jó ROI-val kecsegtető folyamatokra összpontosítva.

  • RPA végrehajtása UiPath-tal: Az UiPath használatával 2020-ra 11 folyamatot implementáltunk és kezeltünk, beleértve a pénzügyi és könyvelési feladatokat (SAP), ügyfélszolgálati feladatokat és HR folyamatokat a munkavállalók kiléptetésének támogatására.

Jellemzők és előnyök

A MOL, a vezető magyar multinacionális olaj- és gázipari vállalat, az Abesse partnereként forradalmasította működését átfogó Robotic Process Automation (RPA) megoldásokkal, biztosítva a magas színvonalú minőséget, megbízhatóságot és hatékonyságot. Az elsődleges cél a korábban jelentős kézi munkát igénylő folyamatok automatizálása volt, teljesen önálló működéssé alakítva azokat.

Az Abesse a UiPath ajánlásait és saját kifinomult módszertanát követve fejleszti a folyamatokat a MOL számára. Ez magában foglalja az alapos értékeléseket, folyamattervezést és szoros együttműködést a MOL szakértőivel és vezetőivel. Célunk a skálázható, konfigurálható megoldások szállítása az Abesse RPA keretrendszer alapján, a UiPath vállalati irányelveinek támogatásával. 2024-től az Abesse új back-office RPA folyamatok létrehozását vezeti.

A pénzügyi, SAP és ügyfélszolgálati folyamatok automatizálása során hangsúlyoztuk, hogy az automatizálás egy folyamatos szemléletmód, nem csupán egy cél. RPA megoldásainkkal az automatizálási lehetőségek világa jelentősen kibővült a MOL számára, pozicionálva a vállalatot a tartós növekedés és innováció érdekében.

bottom of page